Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op tourette.startpagina.nl

Vandaag verschenen: 'Een ticje vreemd'

  • Arline Heemskerk

    Vandaag verschenen het boek: ‘Een ticje vreemd’

    Ruben Varing, geboren in de Veluwse Bible Belt, heeft een opvallende handicap: het syndroom van Gilles de la Tourette.

    Reacties van de omgeving op zijn tics amuseren hem. Medicijnen, opgaan in natuur en (religieuze) contemplatie helpen tijdelijk,

    maar niet voorgoed tegen zijn bekkentrekkerij, gehinnik, gefladder en te grote spraakzaamheid op verkeerde momenten.

    Aandoenlijke en hilarische taferelen ofwel Gilles de la Tourette á la carte in ‘Een ticje vreemd’.

    http://nieuwedruk.nl/boeken.php?boek=Een+ticje+vreemd

  • C.L.Matze

    Met veel genoegen het boek “Een ticje vreemd” van Jaap van Dijkhuizen gelezen. Het boek geeft een autobiografisch verslag van de problemen, die een patiënt met het syndroom van Gilles de la Tourette in zijn leven ondervindt. Het syndroom gaat gepaard met een verhoogde sensitiviteit, die veel energie vraagt en de uitingen van onbeheersbare tics kunnen sociaal bevreemdend werken. Het boek is echter geen opsomming van kommer en kwel. Integendeel. Lichtvoetig en met humor vertelt de schrijver over zijn jeugd, studie, werk en sociaal leven.Tussen de regels is echter te lezen dat het proces om tot erkenning en aanvaarding van de ziekte te komen niet eenvoudig is geweest en tijd heeft gevraagd. Daar circa 1% van de Nederlanders in meer of mindere mate last heeft van het Tourette-syndroom, soms zonder het te beseffen, verdient dit boek een grote lezerskring.